I sin beretning på årets Svinekongres fortalte Erik Larsen blandt andet, at Kina kan være lyspunktet for dansk svineproduktion i år. Det var været et trangt år for mange grundet især tørken og den lave notering, men svinepesten i Kina kan være løsningen.

- Måske åbner Kina op for mere svinekød, men det kommer an på, hvordan svinepesten spreder sig. For nuværende kender vi til, at der er smitte i 11 provinser, og vi har hørt om 40 tilfælde, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Et andet aspekt, som presser dansk svineproduktion er den stigende produktion i resten af Europa samt USA, Canada og Brasilien. Det er blandt andet en af grundene til den lave notering.

Derfor har man blandt andet præsenteret en ny strategi med tre områder: Konkurrencedygtig svineproduktion, bæredygtighed og bedre dyrevelfærd og samfundsaccept.

- Vores effektivitet skal være større end vores konkurrenter, siger Erik Larsen og tilføjer.

- Men vi kan også slå mange på sporbarhed, fødevarersikkerhed og flere andre punkter. Vi skal sikre de gode medarbejdere. Vi skal rekruttere unge medarbejdere og det arbejder vi med sammen med landbrugsskolerne, siger Erik Larsen.