Ni millioner svin bliver hvert år kørt ud af Danmark i transporter i mere end otte timer.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrenes Beskyttelse har søgt aktindsigt hos Fødevarestyrelsen og kan afsløre en stigning i antallet af lange transporter på over otte timer med levende grise, der bliver kørt ud af Danmark. Siden 2007 er antallet af grise på lange transporter steget med mere end 7 millioner grise. Et tal, der foruroliger Britta Riis direktør i Dyrenes Beskyttelse i meddelelsen.

-Det er en voldsom stigning i lange dyretransporter med grise i jagten på profit, fordi det bedre kan betale sig at opfede grisene i udlandet, eller fordi svineproducenterne kan få en bedre pris for dem,siger hun.

Langt størstedelen af de grise, der kommer ud på de lange køreture, er smågrise på mellem 15-50 kg. De bliver eksporteret ud af Danmark og kørt til primært Tyskland eller Polen. Også antallet af eksporterede grise generelt stiger, og i 2017 blev mere end 14 millioner levende grise eksporteret. Tilbage i 1991 eksporterede svineproducenterne 230.000 grise, mens tallet altså i dag er oppe på over 14 millioner. Størstedelen, nemlig ni ud af de 14 millioner eksporterede grise, kommer ud på en transport på over otte timer.