Danish Crown sætter ind for at bringe afhentninger af grise i orden.

En række andelshavere i først og fremmest Vest- og Midtjylland har de seneste uger oplevet massive udsættelser i afhentningen af grise. Det har skabt en del frustration, og derfor sættes der nu ekstra ressourcer ind for at få ryddet op, skriver Danish Crown.

- Det, vi har budt en del af vores ejere de sidst uger, er bare ikke godt nok. Der er mange grunde til, at vi er havnet i den her situation, men dem kan landmanden ikke bruge til ret meget, når han står med en propfyldt stald, siger Søren F. Eriksen, der er CEO for Danish Crown Pork i en pressemeddelese.

Chaufførmangel

Udfordringerne ramte allerede i ugerne op til påske, hvor der blev tilmeldt omkring 100.000 grise mere til slagtning end forudsagt i Danish Crown prognose. Siden påske har det været stort set umuligt at skaffe tilstrækkelig kapacitet på ind-transport af grise. Sygdom og generel mangel på chauffører, samt unormalt mange nedbrud på materialet har udfordret planlægningen. Derfor er der i højere grad blevet taget beslutninger ud fra at holde slagterierne i gang end at servicere leverandørerne bedst muligt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Manglen på chauffører har betydet, at nogle af vores leverandører har ventet helt urimeligt længe på at få hentet deres grise, og det kan jeg kun beklage, siger Søren F. Eriksen.

- Til gengæld oplever vi også en del landmænd, der melder betydeligt flere grise til, end de reelt kan levere. Det letter selvfølgelig i hverdagen for den enkelte, men det betyder samtidig, at andre leverandører kommer til at vente længere, end hvad godt er.

Slagtning lørdag

På lørdag bliver der slagtet i Horsens og Ringsted, hvor det bliver prioriteret at hente grise, der er blevet udsat over en uge. Samtidig er det lykkedes at finde ekstra chauffører, så der bredt set kan ydes en bedre service.

- Gennem overarbejde ser det ud til, at vi kan holde antallet af udsatte grise nede på det, der svarer til tre slagtedage. I næste uge vil vi trods overarbejde tabe yderligere en halv dag på grund af Kristi Himmelfartsdag, men allerede ugen efter vil vi indhente en hel slagtedag, siger Søren F. Eriksen.