Danish Agro har leveret foder til Hestehavegaard siden maj 2016.

- Vi kom ind i billedet, fordi der var problemer med afgangsvægten, som vi fik løftet fra 26 til 30 kg på blot fire uger, fortæller produktspecialist Lars Tofte Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Claus Skjellerup og Lars Tofte Jensen har regnet på, hvad Hestehavegaards økonomiske gevinst dengang var ved foderskiftet, og han er nået frem til, at det er næsten en million kroner årligt i ekstra dækningsbidrag alene på 7-30 kg's produktionen.

Som bedriftens konsulenter bruger Claus Skjellerup sine dyrlæger og fodereksperterne fra Danish Agro.

Markedschef Jens Kirkebække Larsen fra Danish Agro mener, at det giver god mening, fordi både dyrlæger og Danish Agros produktspecialister ser mange besætninger og møder mange konkrete udfordringer.

- Vi og dyrlægerne får mange erfaringer, som vi kan bruge andre steder, og når vi tester noget, gør vi det flere steder og kan rulle noget ud, når det virker, siger Jens Kirkebække Larsen.

- Vi følger foderet og kan ændre designet og følgevirkningerne og vi kender foderets sammensætning. Den seneste måned har jeg besøgt besætninger med godt 8.000 søer, siger Jens Kirkebække Larsen, som tilføjer, at der stort set alle steder har kunnet optimeres i bedrifterne, så totaløkonomien er blevet bedre for landmanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han understreger, at det er landmanden og hans økonomi, der er i centrum. For eksempel mener han, at han ret nemt kan trimme mange slagtesvineproduktioner, så der bliver 30-40 kroner mere pr. gris.

- Vores mål er at skabe mest mulig værdi for den enkelte landmand, så Danish Agro bliver den foretrukne samarbejdspartner. Det giver både landmanden og Danish Agro den bedste forretning, siger han.