Endnu en gang er det lykkedes LandboNords MiljøRådgivning at sikre midler til de kunder, som sidste år søgte puljen for Moderniseringsstøtte til slagtesvinestalde. Samtlige ansøgte projekter i LandboNord-regi har fået tilsagn om støtte fra puljen.

- Det er en rigtig god nyhed, at vi har fået tilsagn om de 33 millioner kroner til en række gode projekter. Midlerne vil både blive brugt på nybyggeri og renovering, så udover en ekstra kapacitet til gavn for beskæftigelsen i landbruget og på slagterierne, vil det også gavne byggebranchen, siger chefkonsulent i LandboNord MiljøRådgivning, Allan K. Olesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tedens vender

Også i LandboNord SvineRådgivning er chefkonsulent Merete L. Andersen glad for dagens udmelding.

I flere år har det været småt med nybyggeri i svinebranchen, hvilket har resulteret i flere ældre staldanlæg. Men den tendens er måske ved at vende.

- Selvom der i øjeblikket er gode tider for slagtesvineproducenterne, så er det vigtigt at tænke sig grundigt om, inden man giver sig i kast med at bygge nyt. På længere sigt skal investeringen gerne stå mål med indtjeningen ? også i tider med en lavere afregningspris, siger Merete L. Andersen.