Der er i denne uge en fornuftig handel på det europæiske marked for ferskt svinekød i Europa.

- De udbudte mængder er stabile, og der en jævn efterspørgsel på et lavt niveau, hvilket er helt forventeligt på denne tid af året, siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forender, bove og nakker flytter sig ganske fornuftigt. Den største udfordring er i øjeblikket at afsætte kammene, som har udviklet sig til generelt at være en vanskelig udskæring at sælge tilfredsstillende for mange slagterier i Europa.

- Brystflæsk er i øjeblikket mere populært end nogensinde over hele verden. Det har kostet på salget af kamme, så vi står med en egentlig ubalance. Det er langt fra første gang, vi står i den situation med en del af grisen. Løsningen har typisk været, at den lidt lavere pris sætter skub i både produktudvikling og markedsføring. Så retter markedet sig igen, forklarer Søren Tinggaard.

Til landene uden for Europa er der i øjeblikket et godt salg til Kina. Det skyldes i høj grad, at man nu lukker for at holde ferie omkring det kinesiske nytår, hvor vi om få dage træder ind i hanens år.

Endelig er afsætningen til Japan ganske stabil på et tilfredsstillende niveau.

Det skriver Danish Crown i en markedsberetning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder at prisen på svin fra 70-89,9 kg er 10,00 kroner pr. kg, mens søer over 129,9 kg er på 7,60 kroner.