DR kører i dag en række historier om, at Lægeforeningen ikke er blevet indbudt som høringspart, da vægtningen af forskellige antibiotika skulle fastsættes i forbindelse med differentieret gult kort-ordningen til grise.

Der har været 195 høringsparter, herunder dyrlæger fra både Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet. Alligevel fremhæver DR i sin historie mere kuriøse høringsparter som Dansk Terrier Klub og Rådet for Hovpleje og Hestebeslag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Tror DR virkelig, at 195 høringsparter har sat sig sammen og er blevet enige om, at komme med et høringssvar, der kun tilgodeser landbruget og ser stort på folkesundheden?

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer

- Tror DR virkelig, at 195 høringsparter har sat sig sammen og er blevet enige om, at komme med et høringssvar, der kun tilgodeser landbruget og ser stort på folkesundheden? spørger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer har i sit høringssvar blandt andre lænet sig op ad de anbefalinger, der kommer fra WHO.

- Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, om nogen skulle være blevet indbudt. Men jeg synes, at DR latterliggør de mange organisationer, foreninger og statslige institutioner, der er kommet med indspark. Samtidig mistænkeliggør DR uafhængige medarbejdere fra Københavns Universitet og DTU, når de siger, at det ikke er godt nok, at de har været høringspart, siger Martin Merrild.

DR har valgt at bringe historien om, hvem der er blevet hørt og hvem der ikke er blevet hørt på flere flader. Både Radioavisen og DR2 er blevet inddraget. Ingen steder nævnes der noget om, at Danmark ude i verden bliver anset som foregangsland, når det handler om at begrænse brugen af antibiotika i husdyrproduktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På DR2 her til morgen siger værterne, at der de seneste år har været et stort fokus på antibiotikaforbrug i husdyrproduktionen. De glemmer meget behændigt at nævne den flotte reduktion på 22 procent i svineproduktionen siden 2009. De glemmer også at nævne, at antibiotikaforbruget hos mennesker de senere år har været stigende, siger Martin Merrild.