Bent Claudi Lassen var glad for at kunne præsenterer de to koncepter, som er udvalgt til at være de første projekter under månegris.

- Månegriskonceptet er et spændende projekt, som gerne skulle sikre både landmandens økonomi, miljøet, samt virksomhedernes muligheder for at teste og udvikle nyt udstyr, siger han inden han afslører de to projekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Månegriskonceptet er et spændende projekt, som gerne skulle sikre både landmandens økonomi, miljøet, samt virksomhedernes muligheder for at teste og udvikle nyt udstyr

Bent Claudi Lassen

Apollo Thy og SPACE

De to koncepter der nu bliver en realitet, er Apollo Thy og SPACE, som er to meget forskellige projekter.

- Vi er glade og stolte for at vi nu står her, og det lykkes kun fordi hele gruppen bag har stået sammen, siger Søren Foged Overgaard fra Apollo Thy og fortsætter:

- Vi vil arbejde en del med overvågningssystemer og automatisk dataopsamlinger.

Space er anderledes på den måde, at det er et projekt, der handler om at opdaterer eksisterende stalde med ny teknologi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores projekt er kendetegnet ved at det opgraderer nogle af de mange gode produktionsbygninger, der er rundt omkring i landet, siger Jørgen Berths projektansøger fra SPACE og fortsætter:

- Vores projekt ligger i to kommuner, og derfor vil jeg gerne rette en tak til Randers og Favrskov kommuner, for deres samarbejdsvilje.

SPACE-projektet vil blandt andet arbejde med moderne desinfektion, som blandt andet skal teste muligheden for at bekæmpe MRSA.

De to projekter får tilsammen cirka 14 millioner kroner, og arbejdet forventes afsluttet i løbet af 2019.