Antibiotikaforbruget til svin er faldende, og det skal ses i lyset af, at danske landmænd har produceret flere svin i 2015 end året før. Det viser nye tal fra DANMAP-rapporten, der undersøger antibiotikaforbruget i Danmark. Du kan læse mere om rapportens fund her. Hos Landbrug & Fødevarer glæder man sig over, at antibiotikaforbruget i den danske svineproduktion er faldet.

-Resultaterne skyldes en målrettet indsats fra dyrlæger og svineproducenter, og det er bestemt glædeligt, eftersom antibiotika til svin overordnet er faldet med 4 procent fra 2014 til 2015, og siden 2009 er forbruget faldet med 22 procent. Et fald fra et allerede lavt niveau sammenlignet med andre lande, Siger Flemming Nør-Pedersen, direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

-I modsætning til det generelle fald i antibiotikaforbruget blandt svin er brugen af colistin stigende, som skyldes et større forbrug blandt fravænningsgrise. Vi ligger dog lavt internationalt og er på den pæne side af EU's mål, men der er ingen tvivl om, at vi skal reducere forbruget af colistin mest muligt, siger Flemming Nør-Pedersen.

Traditionelt har antibiotikaforbruget i den danske slagtekyllingeproduktion været meget lavt. På grund af flere alvorlige sygdomsudbrud i slagtekyllingeproduktionen er antibiotikaforbruget i fjerkræproduktionen steget i 2015

-Her har vi fået løst de sygdomsproblemer, der har været, og vi er heldigvis tilbage på niveau med 2014 her i 2016, siger Flemming Nør-Pedersen.