Prisen på svin og på søer falder med henholdsvis 20 og 40 øre i denne uge - og det er ifølge Danish Crown helt normalt på denne tid af året.

Lige nu er der lige så travlt rundt om på slagterierne, som der formentlig er på julemandens værksted. Om ganske få dage går størstedelen af den europæiske forædlingsindustri på juleferie, så slagterierne arbejder på højtryk for at imødekomme efterspørgslen op til jul.

- Den næste uge er meget speciel i vores branche. I løbet af to til tre går vi fra, at alle knokler det bedste de har lært, til nærmest larmende tavshed. Alle kæmper for at få det maksimale ud af julesalget, men når de sidste lastbiler er læsset, så er der juleferie og tid til at puste ud, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Ugerne hen over julen er faktisk mere stille end sommerferieperioden, for mens sommerferien holdes forskudt rundt om i Europa, så ligger julen helt fast. Dog med den afvigelse, at de store lande i Sydeuropa holder ferie til efter helligtrekonger.

- De markedsmekanismer ser vi nærmest uden afvigelser år efter år. Det er også en af grundene til, at vi sænker vægtgrænserne op til jul og kan varsle både noteringsstigninger og fald allerede i starten af oktober. De 20 øre, noteringen falder i denne uge, er også helt i tråd med den plan, siger Søren Tinggaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Prisen på skinker rammer muren i den kommende uge og falder en del, når julesalget er væk. Salget af forenderne er stabilt, og bovene er kommet lidt op i pris, mens priserne på både nakker og kamme er under pres, så snart vi når juleaften.

- Når vi ser frem mod januar, er vi blevet en smule mere optimistiske, end vi har været. Udsigten til en EU-ordning med Privat Oplagring (PO) ser ud til at stimulere markedet, så vi håber at kunne undgå voldsomme noteringsmæssige tømmermænd efter nytår, siger Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin fra 70-89,9 kg er hermed 8,70 kroner pr. kg og 4,50 kroner pr. kg for søer over 129,9 kg.