Selv om påsken nærmer sig, så er efterspørgslen på svinekød i Europa fortsat moderat. Sideløbende ruller EU-ordningen med privat oplagring (PO), men den er ikke blevet den ønskede katalysator for priserne.

- Vi havde håbet, at PO?en ville drive priserne op, men den ønskede ?ketchupeffekt? er desværre udeblevet. For os er det desværre ikke overraskende, for når tilskuddet til oplagring er på et så lavt niveau, som det er tilfældet, så bliver der ikke taget de nødvendige mængder ud af markedet til at drive prisstigningerne, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den private oplagring har dog uden tvivl være med til at stabilisere priserne. Priserne på forender er dog fortsat under pres, mens efterspørgslen på midterstykker og skinker er stigende, så der peger pilen en smule opad.

- Der er afgjort kommet mere ro på i markedet, og vi håber på et varmt og tidligt forår i Sydeuropa, for det ved vi af erfaring kan drive markedet op, siger Søren Tinggaard.

Afsætningen til landene uden for Europa er stabil. Det kinesiske marked er i bedring, mens aktiviteten i Japan er moderat.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,20 kroner pr. kg og 5,40 kroner pr. kg for søer.