Infarm er klar med en ny lugtreducerende løsning til svinestalde. Der er tale om en mekanisk teknik, som ifølge producenten er billigere og mere effektiv end tidligere teknikker.

Nordjyske Infarm har brugt flere år på at udvikle teknikken Smellfighter, som producenten har store forventninger til:

- Der er tale om en slags 2.0-version af vores tidligere Smellfighter-produkt, som var en kemisk løsning. Udfordringen med at bringe dét produkt på markedet var omkostningerne, som simpelthen var for høje. Nu er vi klar med et produkt, der er baseret på en ren mekanisk løsning. Derved nedbringes omkostningerne betydeligt, siger Bo Rosborg, salgschef hos Infarm.

Rent teknisk er der tale om en teknik, der sammen med de processer, som foregår i et Infarm-forsuringsanlæg (NH4+), kan fraseparere fiberdelen i gyllen, så det kun er væsken, der pumpes tilbage i stalden. Herved reduceres lugten betydeligt samtidig med, at der forbruges mindre energi og mindre svovlsyre.

På Svinekongressen

Smellfighter kan anvendes på stort set alle typer af svinestalde, som har spaltegulve og almindelig vacuum-udslusning af gyllen og er specialdesignet til brug sammen med NH4+ forsuringsanlæg fra Infarm.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Anlægget er testet på en forsøgsstation i samarbejde med Videncenter for Svineproduktion (VSP). Resultaterne af testen såvel som detaljerne omkring det nye Smellfighter-produkt vil i et vist omfang blive offentliggjort på Svinekongressen i Herning, der finder sted den 22.-23. oktober 2013.