Danmark er det land, man måler sig med, når det handler om antibiotikaforbrug. To amerikanske dyrlæger er derfor overraskede over den heftige debat, når forbruget er så lavt.

I USA fremhæves Danmark ofte som et foregangsland, når det drejer sig om antibiotika.

Derfor besøger Christine Hoang, Assistant Director i American Veterinary Medical Association og Dr. Joni Sheftel fra The Minnesota State Public Health Veterinarian i denne uge Danmark for at få ny viden håndteringen og brugen af antibiotika i dansk landbrug.

- USA kigger vi meget til, hvordan I gør tingene her i Danmark, og specielt jeres måde at overvåge og indsamle data på vil vi se nærmere på under vores besøg, siger dyrlæge dr. Christine Hoang, American Veterinarian Medical Association til lf.dk.

- Det har været interessant at blive klogere på dansk svineproduktion i praksis, fordi Danmark er det land, som har de mest nøjagtige data og et meget lavt antibiotikaforbrug. Derfor overrasker det mig faktisk, at I også har en heftig debat i jeres medier om antibiotikaresistens og svin, siger dr. Christine Hoang,

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Under deres besøg skal de møde folk fra DTU, Fødevarestyrelsen, Veterinærmedicinsk Industriforening, Landbrug & Fødevarer, Videncenter for Svineproduktion og to svineproducenter.