En kvindelig landbrugselev har fået 20.000 kroner i erstatning fra et firma knyttet til det sjællandske gods Kongsdal ved Mørkøv i Vestsjælland.

Firmaet opsagde hendes uddannelsesaftale efter fundet af en død so, skriver Fagbladet 3F.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den 25-årige elev Charlotte Rosenfeldt Gervold var i januar på arbejde i en kollegas afdeling. Her blev en so efterfølgende fundet død under en stak halm. Ifølge firmaets driftsleder skulle soen have været fjernet fra stalden under hendes vagt. Hun fik en advarsel.

Tyndt grundlag

Og kort efter ophævede firmaet elevens uddannelsesaftale. Nu er sagen endt med at eleven har fået en erstatning.

- Arbejdsgiverens grundlag for at fyre vores medlem var tyndt. Jeg betragter fyringen som en dårlig undskyldning for at komme af med en god elev, siger Anders Mortensen, faglig sekretær hos 3F Holbæk-Odsherred.

Charlotte Rosenfeldt Gervold begyndte i august 2010 sin landmandsuddannelse hos firmaet, som avler hen ved 30.000 grise om året.

- Jeg elsker arbejdet med grise. Men driftslederen var næsten aldrig i stalden, og der var meget egenoplæring. Jeg blev mere eller mindre overladt med en hel løbeafdeling til mig selv, og jeg kunne ligge og være død under en gris, uden at det ville være opdaget hurtigt, siger Charlotte Rosenfeldt Gervold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Charlotte Rosenfeldt Gervold er nu flyttet til Nordjylland for at finde en ledig praktikplads.