Danske svineproducenter vil ikke skydes i skoen, at deres stalde er lukket for interesserede. Cirka halvanden hundrede producenter har i løbet af sidste uge tilmeldt sig den kampagne, Landsforeningen af Danske Svineproducenter tog initiativ til først på ugen, og på http://map.danskesvineproducenter.dk kan interesserede se de nærmest beliggende svineproduktioner, hvor man gerne tager mod besøg, hvis man forinden ringer og aftaler et tidspunkt, hvor begge parter har tid.

- Det er alt for nemt at fortælle de dårlige historier om dansk svineproduktion, hvis vi ikke har modet til at invitere omverdenen indenfor og vise virkeligheden og hverdagen åbent frem, siger Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Gang på gang er vi blevet beskyldt for at mishandle vores dyr, ødelægge naturen og være til fare for folkesundheden ved at sprede resistente bakterier - og det selvom vi ved, at dansk svineproduktion er kendetegnet ved netop lavt medicinforbrug, høj dyrevelfærd og minimal påvirkning af natur og miljø, siger Henrik Mortensen og giver selv opskriften på et bedre omdømme:

- Jeg er sikker på, den bedste måde at gøre op med det meget negative image branchen har fået er at lægge virkeligheden åbent frem og lade folk danne deres egen mening. Derfor er jeg meget glad for den store opbakning, der er både fra landmænd og fra Videnscenter for Svineproduktion til vores initiativ, siger Danske Svineproducenters formand.

God idé siger Dyrenes Beskyttelse

Initiativet til at åbne stalddørene bliver postitivt modtaget hos en af erhvervets hårdeste kritikere, Dyrenes Beskyttelse, som mener, at det åbne hus vil gavne branchens lukkede image.

- Jeg synes, det er et rigtig godt initiativ at åbne stalddøren, så folk selv kan komme ud og se, hvordan det i virkeligheden foregår. Derfor vil jeg helt klart opfordre folk til at tage derud i weekenden. Det er også på tide, at de åbner døren. For det er jo ikke ligefrem åbenhed, de danske svineproducenter er kendt for, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis, til FoodCulture.