Min erfaring er, at der kan være et stort potentiale i at sikre korrekt fodring af den enkelte gris. Det er alt lige fra analyse af råvarerne til indtastninger i fodercomputeren, opblanding af foderet og til sidst udfodring til grisen, som skal være korrekt, før grisen kan producere optimalt.

SEGES har lavet en større dataindsamling på fem ejendomme med hjemmeblandet foder (meddelelse nr.: 1660), som viser en større variation af protein- og vandindhold i det færdigblandede foder end det normale udsving af vand og proteinindhold i råvarerne kan forklare. Det kan skyldes, at der var noget ved foderteknikken, som blev anvendt uhensigtsmæssigt.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.