Smertestillende midler har givet meget bedre muligheder for at behandle vores dyr optimalt.

Hvorfor skal grise behandles med smertestillende midler? Det kan der gives mange forskellige svar på, og det afhænger af etik, moral, lovgivning - og for nogle producenters vedkommende - Code of Practice fra Danish Crown. Opfattelsen af, hvordan man behandler dyr, ændres hele tiden, og dét, der var lovligt og acceptabelt for 10-20 år siden, er i mange tilfælde ikke tilladt eller accepteret i dag. Til gængæld har de smertestillende midler, som kom på markedet for cirka 20 år siden, givet meget bedre muligheder for at behandle vores dyr optimalt.

Op til to års fængsel for at bryde dyrenes grundlov

Regel nummer ét, når vi beskæftiger os med dyr i Danmark, er dyreværnsloven, og den revideres løbende, så den afspejler det omgivende samfund. §1 er der dog ikke pillet ved i mange år, og den siger: "Dyr er levende væsener og skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe." Dyreværnsloven er "grundloven" for dyr, og hvis man overtræder den, giver det faktisk (i grove tilfælde) op til to års fængsel.

Vi skal derfor sørge for at minimere smerten hos vores husdyr, for eksempel i forbindelse med indgreb som kastration. Det er også derfor, der under punktet "Sundhed og Medicinanvendelse" i Danish Crowns tjeklisten står: "Kan det bekræftes, at der anvendes lokalbedøvelse, samt smertelindrende behandling i forbindelse med kastration?"

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind