Med et budget, der viser indtjeningsevne på dine aktiver, gør du din bedrift attraktiv over for banker og realkredit, når du skal forhandle genbelåning.

Hvad skal der til for, at din virksomhed er attraktiv i forhold til finansiering fra banker og realkreditinstitutter? Det er et spørgsmål, der siden finanskrisen er blevet mere og mere relevant at dykke ned i. Før krisen var det nok, at man kunne demonstrere at aktiverne havde en værdi, hvorefter de kunne belånes. Indtjeningsevnen på aktiverne var ikke interessant. I dagens marked er værdi ikke nok. Der skal være indtjeningsevne på aktiverne for, at de kan belånes.

Dermed er fokus for kreditgiverne, om der er indtjeningsevne på dine aktiver. Aktivet skal med andre ord kunne betale for sig selv og give dig som virksomhedsejer et afkast. Med fokus på indtjeningsevnen på dine aktiver, viser du dine kreditgivere, at du kan honorere dine forpligtigelser og fortsætte med at udvikle din virksomhed sundt. Hvis du kan det, vil banken ikke komme og lukke dig, fordi noteringerne et enkelt år er langt væk fra normalen.

Kreditgivers betragtning om nedskrivning af værdierne er vigtig i forhold til dine muligheder for belåning/afdragsfrihed

Jens Tange Møllmann

Ingen automatisk forlængelse

Kreditinstitutionerne begynder med at se på værdierne og bedømmer derpå, om det overhovedet er muligt for at belåne virksomheden.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind