Svineproducenter oplever et stadigt stigende pres fra ekstremister i samfundet.

Her i foråret kørte en af disse grupper eksempelvis en kampagne på Facebook, hvor landmænd blev udpeget som grunden til Corona-udbruddets start. De mange karantænedage afstedkom desværre også endnu flere angreb på svineproducenterne. Fokus på det mere plantebaserede samfund er allerede en realitet, og det kan betyde, at vi får endnu flere ubudne gæster i de danske svinestalde i fremtiden. De kan potentielt slæbe sygdomme med ind i staldene, og derfor er det vigtigt at tage de rette forholdsregler mod denne nye sundhedstrussel.

Ubudne gæster både offline og online

Som svineproducenter ved vi, hvor vigtigt det er at overholde karantæne og respektere regler omkring besøg i besætningen. Det gør ekstremister ikke. Ved indbrud i stalden er det direkte gambling med sundhedsstatussen i besætningen, og det kan have fatale følger for både grisene og virksomhedens eksistensgrundlag.

Desværre er det ikke kun landmænd, der får ubudne gæster. Det gør leverandører af varer og tjenesteydelser til svineproducenter også. Som digital rådgiver oplever jeg på tætteste hold chikanen. Megen af den markedsføring, der er rettet mod svineproducenter på eksempelvis Facebook, bliver voldsomt angrebet online. På en eller anden måde finder disse ekstremister frem til annoncerne og begynder at tagge hinanden, hvorefter der hurtigt kan udfolde sig en online shitstorm.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind