Mikro-inventar med kunstig intelligens vil revolutionere produktionen.

Igennem tiden har der været fokuseret på mange forskellige typer af stalde og inventar. Der har været rådgivet og forsket i, hvordan du opnår de bedste resultater. Fælles for udviklingen på dette område er, at det meste er foregået, lad os kalde det, analogt. I fremtiden kommer det til at se helt anderledes ud. Hvor det tidligere har været mennesker, der har ledet udviklingen, vil det blive overtaget af digitale systemer, der kan sammenkæde store mængder data i realtid og samtidig forbedre resultater på en hidtil uset måde.

Intelligent micro-inventar i stalden

Jeg har tidligere skrevet om intelligente løsninger - eksempelvis FarrowTech og brug af smart devices i farestalden. Nu er det lykkedes mig at finde endnu et super spændende bud på fremtidens mikro-inventar. Det er dog fra en startup i udlandet, men løsningen ser meget lovende ud, så derfor skal den have et par ord med på vejen. Virksomheden hedder SwineTech og har udviklet en løsning til farestalden, der kan få soen til at rejse sig op, når hun er ved at lægge en gris ihjel. Dette er et kæmpe problem, som du helt sikkert også kender til og forsøger at undgå ved eksempelvis at lukke smågrisene ind i hulen ved fordring.

Produktet hedder SmartGuard og benytter stemmegenkendelse, computer vision og adfærdssporing. Det er nogle meget smarte ord, der tilsammen giver en løsning baseret på kunstig intelligens. Når en so lægger sig på en pattegris, begynder pattegrisen at skrige, og det er dette lydmønster, SmartGuarden registrerer ved stemmegenkendelse. Derefter sporer SmartGuarden, hvilken faresti, lyden kommer fra, og aktiverer en sensor på soen, der begynder at vibrere, indtil soen rejser sig op. Det er sindsygt smart og virksomheden ses da også som en af de helt store gamechangere i branchen.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind