Preben Bjerregaard blev i 2011 kåret til Bedste Svineproducent, og selv om hans nøgletal i dag er væsentlig forbedret, er hans metode stadig glade, tilfredse medarbejdere.

Mandag på Ellesgaard tjekker aftenvagten ind. Hun skal overvåge de faringer, der sker om natten, hvor der ikke er andet personale. Hvis en lille pattegris ser lidt svag ud, lægger hun den straks op til patten, så den får mælk og varme med det samme og ikke først næste morgen. På den måde har den bedre mulighed for at komme sig og blive en bedre handelsvare senere.

Preben Bjerregaard, der ejer 800 søer, producerer 33.000 smågrise og 10.000 slagtesvin, er kåret som Danmarks Bedste Svineproducent i 2011. Det er dog ikke ham, der har indført, at faringerne skal ske om mandagen og at de skal overvåges. Det har hans medarbejdere.

Vi skal bruge vores kræfter på at få en hverdag til at hænge sammen, så vi har medarbejdere, som synes det er sjovt at være her

Preben Bjerregaard, svineproducent.

- Min absolutte topprioritet er at have glade, tilfredse medarbejdere. Man siger, at ingen er uundværlig, men det mener jeg, at alle, jeg har her, er. De er rygraden i svineproduktionen. Det er vigtigt at sætte pris på sine medarbejdere og forstå, hvor vigtige de er, for så vil man som arbejdsgiver kæmpe for at gøre nogle gode ting for dem og lave en spændende arbejdsplads. Det er helt vildt overset. Helt vildt, siger han uden tøven.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind