Hybrid-bacon er en blanding mellem kunstigt, in-vitro kød baseret på stamceller og plantebaserede ingredienser. Den nye type kød vokser på plantebaseret protein og fedt i laboratorierne. Hybrid-bacon har 70 procent kødfibre og 30 procent plantebaserede fibre.

Nu arbejder det engelske firma med at optimere metoden, og de forventer at have et færdigt produkt klar til salg om 2,5 år. Higher Steaks har fokuseret på at lave en erstatning for svinekød, fordi de mener, at svineproduktionen er under pres på grund af afrikansk svinepest. Desuden ligner svinekød menneske-muskler så meget, at man kan udnytte den stamcelle-forskning der ligger på humansiden i produktionen af kultiveret kød, som firmaet kalder deres produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Higher Steaks har ambitioner om at lave 100 procent plantebaserede kødtyper, der kan måle sig med den ægte vare og være lige så konkurrencedygtig i pris, skriver Higher Steaks på deres hjemmeside.

Velbekomme.