Der er både penge, velfærd og godt omdømme at hente, hvis søerne lever længere.

Der er sket en stigning i antallet af afhentede søer fra DAKA de seneste år. I 2019 var dødeligheden på landsplan 14 procent. Det er for højt og derfor har Seges startet kampagne SoLiv 2.0, som skal bringe antallet af aflivede eller selvdøde søer ned. Kampagnen fokuserer på gode råd, fagligt materiale og erfaringsdeling.

- Vores fokus i kampagnen er, at du som producenten har den viden og de redskaber, der skal til, for at sikre velfærden i farestalden og drægtighedsstalden og dermed få en længere levetid for dine søer. Det er ikke kun til gavn for velfærden, men også den enkelte bedrifts dækningsbidrag og branchens samlede omdømme, udtaler Tina Birk Jensen, specialkonsulent i Seges Svineproduktion og projektleder på kampagnen SoLiv 2.0, på svineproduktion.dk.

Sodødeligheden sænket med 35 procent

Med øget overvågning, halmgranulat i drægtighedsstalden og andre praktiske tiltag, har den sønderjyske svineproducent Hans Christian Carstensen sænket sodødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år. Dødeligheden hos de 730 årssøer på gården ved Haderslev, ligger i dag på 13 procent, og svineproducenten vil endnu længere ned.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind