Tørring af dine afgrøder kan ikke klares med et snuptag. Det kræver tålmodighed for at forhindre kondens i toppen af stakken og tab af værdier.

På planlageret og i siloen kræver det tålmodighed at få tørret kornet korrekt ned. Hvis man stopper tørringen i utide, eller hvis, der ikke er den rette luftgennemstrømning, kan det ende med kondensskader og økonomiske tab til følge. Hos Sukup DanCorn, der holder til i Hedensted, fortæller salgschef Ole Laustsen om flere tilfælde, hvor han er blevet kontaktet, fordi det er gået galt med tørringen.

- Jeg får typisk opkald hen i september, hvor folk siger til mig, at de har tørret på deres korn på planlageret i 14 dage, og at de ikke synes, det går hurtigt nok med at få tørret det, siger han og beretter om, at nogle så vælger at låne sig til en varmekanon, fordi de har tænkt sig at skrue godt op for varmen og få afsluttet arbejdet hurtigere.

- Men det er helt forkert. Hvis du sætter dobbelt så meget varme på, så bringer du bare luftfugtigheden endnu længere ned, og så er det blot afgrøden i bunden af planlageret, der bliver tørret på en gang mere til en endnu lavere vandprocent. Og det giver en mere ujævn tørring, siger han.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind