Medarbejdere skal motiveres, søer skal raskmeldes og døde pattegrise obduceres.

Jeg er uddannet landmand med grønt bevis, og startede i slutningen af 90'erne som elev i soholdet hos Peter Kjær Knuden i Hvalsø. Det var en enorm lærerig periode på 4 år, og 20 år senere kan jeg stadig Peters telefonnummer i hovedet. Det blev til 15 år som driftsleder i sobesætninger, hvilket er fundamentet i virksomheden  Farestaldsspecialisten, som jeg driver på femte år. Jeg beskæftiger mig primært med undervisning og oplæring af udenlandsk personale i farestalden, og sekundært produktionsrådgivning. Jeg har de sidste fem år undervist langt over 100 medarbejdere fra EØS-landene, og der tegner sig for mig et meget tydeligt billede ude i produktionen.

Medarbejder skal forstå hvorfor

De første par dage kalder soen på grisene, når hun lægger mælk ned, herefter skal de selv stimulere yveret for få mælk

Nicolai Thørner, Farestaldsspecialisten.

Driftslederne er dygtige til at anvende benchmarking og LEAN værktøjer, når der afholdes ugentlige staldmøder. Min erfaring er dog, når jeg sammen med en medarbejder i farestalden gennemgår en besætningsanalyse, har mange aldrig set en eller forstår den. Lidt bedre er det dog med e-kontrollen, men også her mangler der en generel forståelse af data, og hvorledes det påvirker resultatet.

Jeg mener, det er helt essentielt, at medarbejdere forstår baggrunden for at udføre en given opgave, for at understøtte den enkelte medarbejders motivation og udvikling.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind