Blød hud er essentiel, når det gælder hygiejne. Derfor har et dansk firma gået i Ole Henriksens fodspor og bragt hudpleje ind i svinestalden.

Det er ikke på Sunset Boulevard i Los Angeles den største afsætning på SDA staldstrø er, men i danske farestalde, hvor udtørringsmidlet efter sigende gør spæde pattegrise bløde og tilpasse. SDA staldstrø praler med at reducere brok, at være et lokalt produceret produkt og baseret på danske råvarer og knowhow.

Men hvorfor er dette produkt så anderledes end andre på det brogede marked af desinfektions-, strø- og udtørringsprodukter? Det har Hyo spurgt producenten og kunderne om.

Han købte SDA Staldstrø for 85.000 kroner uden at blinke - det kom bag på mig

Stefan Andersen, SDA Handel

- Vi laver et blandingsprodukt, der ikke kun fokuserer på udtørring og desinfektion, men også på, at grisenes hud skal plejes. Små rifter og tyndslidt hud er direkte adgang for bakterier, virus og toksiner, det skal minimeres, og det gør vores produkt, siger Stefan Andersen, ejer af SDA Handel. Strøelsen er et kombineret hygiejne- og strøelsesprodukt. En blanding af blandt andet kartoffelfibre, hvedefibre, lermineraler og Staldren.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind