Mens det meste af landet belaver sig på tilskud og støtte, så er landbruget den støtte Danmark har brug for netop nu. Det er ikke noget nyt, men nu er det noget særligt. Og nu er det forhåbentlig blevet synligt for de fleste.

Landbruget holder gang i Danmark og ikke mindst eksporten. Jeg er spændt på at se eksporttallene for de to første kvartaler. Her må den danske landbrugseksport virkelig slå igennem, og forhåbentlig kan det få kritiske røster til at tie, når det gælder svineproduktion i Danmark. Det kunne være dejligt med et skulderklap fra samfundet i retning af forståelse, accept og måske endda stolthed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når det gælder støtte, tilskud og kompensation, hvilket er meget moderne i disse tider, så kan landbruget med stolthed sige, at Danmark får noget for de tilskud, branchen henter hjem. Det er forsyningssikkerhed af vitale fødevarer og masser af valutaindtjening.

Enkeltbetalings-ansøgningerne er på sit højeste lige nu. Det handler om tilskud til at opretholde en sund, bæredygtig og klimavenlig produktion. En produktion, vi alle er afhængige af i disse dage.

Når corona-krisen er overstået, må vi som branche stå fast på, at landbruget er mere vigtigt end nogensinde for det danske samfund, og at vi IKKE er på støtten. Hvis de kritiske røster vil påstå, at vi er på støtten, så er det en løgnagtig påstand, for vi får tilskud for at indrette vores produktion til fordel for EU og fødevareforsyningen. Modsat mange andre, der nu får penge for at være hjemme og passe deres egne børn. Det bliver dyrt med de mange corona-foranstaltninger, men så er det godt, vi har landbruget, der kan tjene penge, når andre må gå hjemme.