Resultaterne lader vente på sig på Aagaard, hvor projekt PatteGriseLIV har nået etape to.

Siden sidst, har vi indført flere ting for at redde flere af de svagfødte grise. For eksempel har vi brugt tid på at samle de svageste under faringen til én so. Vi har været hurtigere til at give dem en 250-watt varmelampe, som varmer mere end de almindelige på 150-watt. Vi har også givet ekstra vand med elektrolytter i en kop. Indtil videre er der ikke sket noget med resultatet. Vi ligger stadig på omtrent 26 procent døde svagfødte ud af det samlede antal døde. Det gælder både dem, der er aflivet under faring eller ved registrering af faring, og de svagfødte som er samlet ved en so og død de efterfølgende tre dage.

Andet besøg startede i stalden

Vores andet konsulentbesøg begyndte mandag morgen klokken seks, hvor konsulenten startede i stalden og kiggede med ved håndtering af faringerne, ammesøer og kuldudjævning. Herefter tog vi en snak ved bordet om, hvad han havde set, og hvad vi skal prøve til næste gang.

Der var selvfølgelig fokus på de svagfødte. Fødselsvægten mener konsulenten ligger meget normalt på linje med andre besætninger, så det er ikke fordi, vi har for mange svagfødte. Vi samler i gennemsnit omkring otte til ni hold om ugen, hvor cirka 26 procent dør før dag tre.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind