Injektion af jern og coccidiostatika i én arbejdsgang sikrer effektiv behandling af de mindste.

Mads Tjener på Vestergaard ved Hurup driver en integreret produktion med 230 søer og 300 hektar planteavl. Farestalden har kontinuerlig drift, hvilket giver et højt smittetryk med blandt andet coccidier. Det har resulteret i massive problemer med diarré hos pattegrisene, hvis ikke der behandles mod coccidiose. Svineproducenten har nu skiftet til en kombi-løsning, der både kan sikre grisenes blodprocent og sundhed, selv om smittetrykket er højt.

- Da vi gav Baycox i munden, havde vi ikke den ønskede effekt, selv om vi prøvede at sætte dosis op. Derfor skiftede vi til injektion, som vi kan give sammen med jern. Det sparer en arbejdsgang, og vi er sikre på, at alle grise får den rette dosis, siger Mads Tjener. Førhen fik pattegrisene coccidiostatika i munden og injektion med jern i nakken.

Sikrer rette dosis

Besætningsdyrlæge Lene Thorup fra Vet-Team har fulgt Mads og kan se, at selv om han har opsat gardiner og vasker dele af stalden, så er det svært at få styr på coccidiosen i farestalden. Der har desuden været fokus på udtørring, og gasbrænding af gulve og riste er forsøgt, dog uden den store virkning.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind