Ni års erfaringer med løsgående søer i farestalden hos Go-Gris I/S har bevist sit værd med en lidt højere dødelighed, men gevinst på andre velfærdsparametre

Hos Go-Gris I/S ved Horsens har man som få andre et solidt sammenligningsgrundlag mellem løsgående søer i farestalden og den traditionelle fareboks for de 1.000 søer på bedriften.

- Ved nybygningen i 2012 bevarede vi en ældre stald og byggede til, så vi i dag har 60 procent af søerne, der er i en kombi-fleks faresti i løsdrift, hvor vi bokser søerne op i de første fire dage efter faring. De sidste 40 procent af faresøer går i en traditionel kassesti. Hertil har vi en traditionel løbeafdeling, kontrolstald og en æde-hvileboks pr. so i drægtighedsstalden, fortæller Jonas Würtz Midtgård.

Go-Gris I/S er et produktionsfællesskab, der har en full-line produktion med et årligt output på 32.000 slagtesvin. Dødeligheden er mellem to og tre procent højere i farestierne med løsdrift end i de traditionelle, og bliver fulgt tæt via registreringerne af faringer på stiniveau.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind