Derfor gavner forskellige orneracer producenterne forskelligt

For svineproducenterne er det en tilbagevendende diskussion, hvilken race der er den optimale at bruge: Duroc eller en Piétrain?

Det er et meget fornuftigt spørgsmål at stille som producent. Ligeledes bør man dog spørge: Hvilken streng indenfor disse racer er den bedste mulighed? Som vi ved, er alle Duroc-ornerne ikke ens, og ligeledes er Piétrain-ornerne heller ikke skabt lige. I PIC, tror vi på, at den bedste beslutning fra et genetisk synspunkt er at forstå, hvad der driver overskuddet i produktionen. Med det bedste genetiske potentiale, kan man maximere sine finansielle resultater og opnå en bæredygtig produktion.

Hver race har sine kendetegn

Mange velkendte egenskaber bliver brugt som synonym og tildelt til hver sin race. Duroc-ornerne har en højere daglig tilvækst når de parres med LY søer, hvorimod Piétrain giver en bedre slagtekrop med en højere kødprocent end Duroc-ornen. Disse forskelle er blevet bekræftet af producenterne i forbindelse med forsøg i stalden såvel som af vores interne studier, se tabel 1. Det ses også af resultater i et forsøg offentliggjort af Seges i november 2018.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind