Smartwatches til mennesker vinder mere og mere frem, og det samme gælder for kæledyr.

Kæledyrsejere kan overvåge dyrets daglige aktivitet. Det kan være i forbindelse med en operation, hvor dyrets aktivitetsniveau bliver målet, og hvor man dermed kan følge fremgang i helingsprocessen. Vi har endnu til gode at få aktivitetsmålere i staldene i Danmark, men prøv lige at forestille dig en hverdag, hvor du kan slippe for at gå grise igennem på daglig base. Ville det ikke bare være skønt?

Slip for at gå grise igennem

Det lyder nok for godt til at være sandt, men prøv engang at forestille dig dette: Hvis alle dine grise bar en aktivitetsmåler, så kunne du stå på staldgangen eller sidde på dit kontor og gennemgå dem. Hvis der opstår problemer med en gris, får du i stedet en besked på din telefon, hvor du også vil kunne se dens øvrige helbredstal. Derved vil du kunne nøjes med at gå specifikt efter de grise, der har brug for hjælp.

Og endnu smartere, så vil du kunne redde smågrise, før de bliver lagt ihjel af en so, der eksempelvis har faringsfeber. Appen vil reagere så snart, den modtager informationer fra smågrisens smartwatch om, at der er sket et fald i hjerterytmen. På den måde kan du nå at reagere tidsnok til at redde grisen. Det er næsten som en brandbil, der rykker ud, så snart alarmen lyder, når der er et liv i fare.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind