Ung svineproducent med lejede stalde afprøver zinkfrit-fremtidsfoder

Vestjyllands Andel har lavet et samarbejde med Casper Bech Poulsen på 25 år. Han har siden maj været forsøgsvært og hjulpet foderproducenten med at afprøve og udvikle nye fodertyper og -strategier til fremtidens svineproducenter. Det er produktrådgiver hos Vestjyllands Andel, Anders Kaae, der står for afprøvningerne. Han glæder sig over samarbejdet, der i første omgang skal kigge på problematikkerne i forbindelse med udfasningen af medicinsk zink.

- Vi kan have nok så mange teorier om effekten af det foder, vi udvikler, men det vigtigste er at få dem afprøvet i praksis under produktionsforhold. Èn ting er teori, noget andet er praksis, og hos Casper har vi mulighed for at teste under optimale forhold, siger Anders Kaae, mens han viser rundt i stalden på Vejling.

God tilvækst gav godt samarbejde

Casper Bech Poulsen lejede som 22-årig bedriften Vejling ved Lemvig, hvor han gik i gang med at producere slagtesvin. Nu laver han 10.000 slagtesvin og 7.500 30-kilos grise. Der er 1.100 stipladser i klimastalden, og det er her afprøvningerne finder sted.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind