På NutriFair holder specialister fra Vilomix og Danish Agro oplæg om udfasning af zink. De tager videnskaben med ind i stalden og omsætter teori til praksis.

Udfasningen af zink er det store samtaleemne i svineproduktionen, og det bliver kun større i takt med, at deadline for udfasningen nærmer sig. Derfor giver produktchef i Vilomix, Kristina Sørensen og seniorrådgiver, Jens Svendgaard deres bud på, hvad man som svineproducent kan gøre, når udfasningen af zinkoxid træder i kraft senest i 2022. Målet med oplægget på NutriFair er at servere velbeskrevet teori i en praktisk metode, der er direkte implementerbar til besætningen.

- Fagligt taler vi meget om udfasningen af zink, men tit kan konklusionerne blive højtflyvende, og koblingen til hverdagen mangler. På NutriFair vil Jens og jeg koble vores stærke faglige baggrund med vores brede erfaringer fra svineproduktionen. I samspil med hinanden vil vi bringe vores viden i spil, og give publikum input til håndgribelige metoder funderet i de videnskabelige teorier, der kan bruges på ens egen bedrift, fortæller Kristina Sørensen.

Danske svineproducenter ligger allerede i toppen, når det gælder produktivitet og et lavt forbrug af zink, men der er stadig lang vej til at kunne klare en succesfuld fravænning uden brug af medicinsk zink for at behandle diarre.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind