Alt for mange ledere ender i et rekrutteringsloop.

Pas på med at rekruttering ikke bare bliver symptombehandling på dårlig ledelse. Det er en ond cirkel der kun kan stoppes ved at indføre god ledelse.

På rekrutteringsafdelinger, jobportaler og praktikantformidlinger er der travlt som aldrig før. De traditionelle østeuropæiske storleverandører af dygtige arbejdsomme medarbejdere og praktikanter er udtømte. Der tales om decideret "brain-drain" i Ukraine og Rumænien, altså den kompetente og veluddannede arbejdsstyrke er i andre job, ligesom der lige nu skabes flere job og sker en voldsom lønudvikling i det centrale Østeuropa. Det bliver altså sværere at finde de kompetencer, der skal bidrage til produktionen og udføre det praktiske arbejde i dansk landbrug. Som noget nyt udbydes der nu arbejdskraft fra nye lande for eksempel Vietnam.

Indfør god ledelse før du ansætter

Jeg oplever mange forskellige tilgange til rekruttering og sammensætning af organisationer. Det kan diskuteres hvilken strategi der er den rigtige, men det er nødvendigt at du som ejerleder eller virksomhedsleder, har taget et bevidst valg om sammensætning af din organisation, valg af rekrutteringsstrategi og udskiftning af ansatte.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind