Landbruget har brug for talenter, der har ført en eliteuddannelse for landmænd.

I januar 2019 fik udvalgte landmænd mulighed for at deltage i et nyt talentprogram, som skulle udvikle deres lederevner og styrke deres kendskab til nye teknologier, bedre dataanvendelse og forretningsudvikling.

- Det skal være attraktivt for vores unge at vælge en karriere i landbruget. Derfor har vi også brug for nogle uddannelser, der kan vise vejen. Dette talentprogram sigter efter ambitiøse yngre landmænd, der har opbygget lidt erfaring, men som også kan se nye vinkler på godt landmandsskab, sagde daværende miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og gav SEGES og VIA University College 900.000 kr. til at etablere og afprøve talentforløbet. Der er tale om et bachelormodul, som de 20 landmænd fik gratis adgang til mod at argere forsøgskaniner. Nu er det efterår og eksamenstid, og HYO har spurgt slagtesvineproducent H.C. Gæmelke, hvad der har gjort mest indtryk på ham under uddannelsen, der startede i januar 2019.

- Det har gjort stort indtryk på mig, hvor mange dygtige folk, der er i landbruget, og så har jeg fået stor inspiration til at gøre ting på en anden måde. Inspirationen er især kommet fra de folk, vi har mødt udenfor landbruget, siger H.C. Gæmelke, da vi møder ham i hjemmet. Det er ni måneder siden, at den 37-årige søn af tidligere præsident i Landbrugsraadet; Peter Gæmelke trods titlen "eliteuddannelse" tog imod tilbuddet om at komme på skolebænken.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind