Hold på medarbejderne med tydelig kommunikation.

Det er almindeligt kendt, at udskiftning af medarbejdere koster rigtig mange penge og ressourcer i landbruget. Når du endelig har fået sat det rigtige hold, er næste opgave at få medarbejderne til at blive. Hvis du gerne vil sikre dig glade medarbejdere, altså få dem til at blive, så tag disse seks metoder i brug. Det øger jobtilfredshed og dermed loyalitet til arbejdspladsen.

Tydeliggør dine forventninger

Kommunikation af hvad der er rigtigt og forkert sætter rammerne for medarbejderne - Ja, de vil gerne have tydelige rammer ikke at forveksle med diktatur. Tydelige rammer forventningsafstemning gør det nemmere at slå konstruktivt ned på uønsket adfærd. Medarbejderen behøver ikke nødvendigvis at være helt enig med dig, men du skal som leder gøre dig fortjent til at medarbejderen tror på din dømmekraft og beslutning. Husk samtidig at rose den adfærd du ønsker.

Løs konflikter med det samme

Ligesom en lille brand i køkkenet ikke bliver nemmere at slukke, ved at vende det blinde øje til, har konflikter det også med at eskalere imens lederen tænker; "det løser sig nok af sig selv".

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind