Vand er noget af det vigtigste ved fravænning.

På Munkhauge er der styr på tingene, og Steen S. Christensen ynder at prøve løsninger af, der kan forbedre forholdene for grisene. En af de ting han har fokus på, er vand til de mindste grise. På Munkhauge fravænnes ved fem kg og er alle meget optaget af at grisene kommer i gang med at æde og ikke mindst drikke. Et tiltag i eksisterende stald har sikret smågrisenes interesse for at drikke tilstrækkeligt vand, og han er ikke i tvivl om at det har sikret optimal tilvækst.

- Jeg har lavet drypvanding, for at holde vandspejlet rent og øge interessen for at drikke. Hver 10. minut drypper der vand i et vandfad, så vi er sikre på at smågrisene drikker, siger Steen S. Christensen. Dødeligheden hos smågrisene er kun 1,5 procent og tilvæksten ligger pænt på 450 til 470 gram pr dag. Der bruges zink men ingen medicin.

Forskning kigger også på vand

Både foder- og vandoptag er meget vigtig ved fravænning. Jan Willem Resink fra Trouw Nutrition viste på Zero Zinc Summit, hvordan hollandske undersøgelser understreger vigtigheden af de første timer umiddelbart efter fravænning.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind