Munkhauge svineproduktion har udvidet fire gange de sidste 15 år. Når det ene projekt er færdigt, er det næste allerede på tegnebrættet.

Steen S. Christensen har opbygget en stor svinebedrift fra bunden på Munkhauge ved Nibe. Han har løbende opkøbt ejendomme og udvidet produktionen fire gange. Det er anden gang, Steen opbygger en ejendom. Første gang var fødegården med 23 køer og seks søer til en start, som blev solgt efter udvidelse til 60 malkekøer og 400 slagtesvin. Gården blev solgt med intensionen om aldrig mere at skylde penge på et landbrug. Men der gik dog ikke mange dage, før han igen købte en ejendom. Denne gang blev det en ejendom på oprindeligt 34 hektar, uden dyr og købt kontant. Her skulle han bare hygge sig på gården med fast job ved siden af.

Startede med at bygge til 150 søer

Der gik dog ikke længe, før der kom dyr på den nye ejendom.

- De første år ville jeg ikke være landmand igen. Men det blev for tomt helt uden dyr, så derfor anskaffede vi først tre søer, derefter 10 og senere 60, fortæller Steen. Han prøvede frilandskonceptet af, men fandt ud af at skulle han være fuldtidslandmand, bliver det indendørs.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind