Hyo har før skrevet om slagtesvin i rundbuehaller, men nu tegner der sig flere muligheder for billigere byggeri med letvægts-sandwichelementer.

Agrifarm går ind i priskrigen om billige slagtesvinestalde og lancerer en billigere udgave af intellifarm konceptet. Der er fokus på billigt byggeri og en hurtig byggeproces. Konceptet Intellifarm tilbydes nu i en billigere udgave hvor betonelementer erstattes af billigere byggematerialer blandt andet sandwichpaneler, og dermed kan konceptet prismæssigt konkurrere med rundbuestalde og panelstalde. Intellifarm stalden ventileres med hybridventilation hvor naturlig ventilation kombineres med et gulvudsug og styres af en intelligent styring.

Optaget på teknologilisten

Intellifarm konceptet optages nu på miljøstyrelsens teknologiliste efter at have været testet af Seges gennem de sidste to år. Med det indbyggede gulvudsug opsamles store mængder ammoniak og lugt, som efterfølgende kan frarenses ved luftrensning.

- Med hybridventilation kan vi opsamle 74 procent ammoniak og 62 procent af lugten med vores intelligente styring. Det forventer vi os meget af, siger Poul Erik Christensen, produktchef hos Agrifarm A/S. Agrifarm har udviklet luftrenseren Agri AirClean til rensning af luft fra et gulvudsug, hvor koncentrationen af ammoniak og lugt er særlig høj. Teknologien fungerer uanset om det bygges med beton- eller sandwichelementer.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind