Svineproducenter er topatleter, der kan få det bedste ud af det værste.

Det er ikke kun husdyrproducenter, der trues af yderligtgående aktivister. Et optrin i min sommerferie har åbnet mine øjne for den udfordring, alle der arbejder med dyr, står med.

Til EM i ridebanespringning i Rotterdam hoppede to veganer-tosser ind på arenaen, mens én af de hollandske nationalhelte var ved at ride sin finalerunde med 160 cm høje forhindringer. Aktivisterne smed deres veganer T-shirts og viste bare overkroppe med teksten: Stop Horse Slavery. Banepersonale løb efter dem, publikum buhede men hvad gjorde rytteren?

Han gjorde bare sit arbejde og red banen færdig uden fejl på forhindringerne, men han fik en tidsfejl.

Det er et godt billede på, hvad danske svineproducenter oplever.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Her er der heller ikke plads til at lave fejl. Selv om der er regler nok at fejle på. Der hvor der løber flest fejl ind på kontoen er ved administration af reglerne. I skrivende stund gives tidsfejl for efterafgrøder og dyretransporter. Kontrollørerne render rundt og forsøger at få lidt sund fornuft i reglerne. Alt i mens resten af Danmark, der aldrig har set smågrise spurte glade rundt i deres stier, buher fordi de bliver fejlinformeret af for eksempel aktivister.

Trods dette kaos åbner flere svineproducenter end sidste år dørene til Åbent Landbrug. 12 modige familier, der har svin, åbner deres landbrug for at vise, hvordan virkeligheden i staldene er.

Jeg håber inderligt på, at familien Danmark og alle aktivister ærligt vil åbne deres øjne for dansk landbrug og få en snak med landmændene om, hvordan vi holder dyr i Danmark.

Åbner man øjnene for landbruget, vil der komme så mange dejlige nuancer frem, at det kan male resten af ens liv over med positive oplevelser i særklasse.