Den intramuskulære vaccine forventes i handlen sidst på året

Merck Animal Health skriver på deres hjemmeside, at den intramuskulære lawsonia-vaccine Porcilis Lawsonia til smågrise er blevet godkendt i EU. Den danske marketing manager hos MSD swine Anette Rasmussen forventer, at markedsføringstilladelsen kommer her i september, og at vaccinen er klar til brug i Danmark sidst på året, hvis alt går vel.

Den nye vaccine kan gøre vaccination af smågrise mere fleksibel, da den skal indgives med kanyle intramuskulært og er godkendt til at blive blandet med mykoplasma-vaccinen Porcilis PCV M Hyo. Med et enkelt stik får man således mulighed for, at beskytte grisene mod tre store tabsgivende sygdomme: Lawsonia intracellularis, porcine circovirus type 2 (PCV2) og Mycoplasma hyopneumoniae (M. hyo ).

Lawsonia intracellularis er en bakterie, der forårsager ileitis, tarmbetændelse. Som et af de mest almindelige tarmsygdomme i den globale svineproduktion påvirker ileitis svinets vækst og har en betydelig negativ økonomisk indvirkning på svineproduktionen. Merck Animal Health skriver at sygdommen er til stede på 80 til 100 procent af de europæiske bedrifter.

Porcilis Lawsonia giver 21 ugers beskyttelse mod kliniske tegn, tab af tilvækst og dødelighed forårsaget af Lawsonia Intracellularis.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce