Kuldstørrelsen er i konstant stigning, derfor er der penge at hente i overlevelse hos de mindste.

Et af de største økonomiske potentialer, i langt de fleste smågriseproduktioner, ligger i at sænke dødeligheden i farestalden eller rettere at øge overlevelsen på de grise, der bliver født. Årsagen til det store økonomiske potentiale er, at kuldstørrelsen er i konstant stigning. Igennem de sidste tre år er antallet af totalfødte grise steget med 0,46 grise per kuld hvert år. Samtidig er fravænnede per kuld steget med næsten 0,37 grise per kuld.

Hvornår er der potentiale til forbedringer

Brug fravænnede grise per kuld som det bærende nøgletal i farestalden i det daglige arbejde

Der er mange muligheder for at benchmarke sin besætning med andre, for at analysere om der er noget at hente. De fleste rådgivningscentre har en løbende opgørelse over udviklingen i resultater, og man kan derigennem måle sin besætning med andre.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Jeg anbefaler altid, at man bruger fravænnede grise per kuld som det bærende nøgletal i farestalden. Det er det nemmeste at forholde sig til for de fleste medarbejdere, og det er målbart fra uge til uge. I modsætning til dødelighed i procent, som er rigtig god på kvartalsrapporten, men sværere at bruge i det daglige arbejde i en besætning.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind