Vaccination behøver ikke at være en stressfaktor, hverken for dyr eller mennesker.

Hyo er på besøg på Risgaardens Svineproduktion ved Skals. Jeg bliver vist rundt i staldene på Langagergaard, hvor der er laves 85.000 smågrise fra syv til 30 kg. Der er styr på produktionen. De brede gange mellem sektionerne giver indtryk af overskud, og der er ro i staldene trods nylig fravænning. Det er ret er imponerende.

Ro og stressfri håndtering er i fokus. Når der er stress på sker der uheld, blandt andet med kanyler under vaccination. Det har flere medarbejdere på Langagergaard oplevet, derfor er der blevet investeret i nålefri injektion og det giver flere fordele.

Nålefri injektion giver mere ro og sikkerhed i behandlingen af grisene.

- Vi valgte IDAL-løsningen på grund af uheld med kanyler, men det har også givet mere ro og sikkerhed i behandlingen af grisene, når de skal vaccineres, siger driftleder Martin Holch Andersen. Han har været driftsleder på Risgaardens Svineproduktion i syv år. Ejeren hedder Carsten Jensen, han har tre ejendomme med 2150 søer og produktion af 85.000 smågrise, hvor 10.000 slagtesvin fedes op hjemme. I alt er der 10 ansatte på Risgaardens Svineproduktion.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind