Med valget på plads og nu en rød regering, kan vi i landbruget godt øjne nogle bump på vejen i løbet af de kommende fire år.

Udledningen af klimagasser fra landbruget skal reduceres markant. Det kan betyde, at der blandt andet laves en jordreform, hvor klimaintensiv lavbundsjord tages ud af drift, står der i medierne. Helt op til en tredjedel, hvis De Radikale får det sidste ord at skulle have sagt. SF ønsker at pålægge landbruget afgifter, når maskiner og dyr udleder klimagasser - jeg kunne fortsætte med at remse krav op.

Samtidig er danskerne blevet meget opmærksomme på, hvor deres fødevarer kommer fra. Den højintensive produktion vil de ikke være med til længere. Der tales om at kød er "yt". Hvis tænderne skal sættes i en lækker mørbrad, så skal det helst være fra en gris, der har levet økologisk på Friland. En GrønGris med et dertil hørende bæredygtighedscertifikat eller en medicinfri OUA-gris.

Kød fri produkter er ikke noget nyt. Allerede i 2005 blev der undervist i at omdanne svampe til noget, der lignende kyllingekød.

Kød-fri fars er skræmmende

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Spørgsmålet er om danskerne kommer til at fravælge det danske grisekød? Så skal vi som producenter til at se på nye muligheder for at producere proteiner. Måske er det ikke kun grise, der skal fokuseres på. Det er der allerede en del veganske virksomheder, der ser ind i lige nu. Naturli' Foods A/S sad tidligere i de lokaler, vi flyttede ud i med FieldSense A/S i Agro Food Park. Nu er virksomheden flyttet til Randers, hvorfra der sælges hakkede grøntsager tilsat smag og farve, der gør, at det til forveksling ligner hakket grisekød. Jeg har selv prøvet at spise det et par gange med en god gang krydderi er det næsten ikke muligt at kende forskel på plantefars frem for grisefars. Det er på en og samme tid både imponerende og skræmmende.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind