NV-Randers A/S Vinderslev erobrede 20% af markedsandelene på griseeksport, hvor en indsats med fokus på landmanden i centrum, afsætningssikkerhed, priser i top og gennemsigtighed i handlerne medfører kraftig udvikling.

Året rundt oplever vi efterspørgsel på stabile og seriøse smågrisebesætninger, der har optimal svineproduktion og god fortjeneste som fællesmål. Vi udvælger vores købere med omhu, hvor både likviditet og afsætningspotentiale er grundlæggende, hvilket også er opskriften på vores succes.

Positivt 2019

Årets første kvartal har været rigtig godt for de danske smågriseproducenter, og god gang i det tyske slagtesvinsmarked har haft en markant indflydelse på den positive udvikling, hvor Kinas problemer med ASF vækker tanker med håb om mere eksport fra Europa.

Alle erfarne svineproducenter har tidligere oplevet lignende opsving i konjunkturerne - spørgsmålet er bare, om det fortsætter i år?

Nogle påstår, at der er et par fantastiske år i vente, dog er der endnu ingen konkrete tiltag som f.eks. eksportudvidelse til Kina. Vi håber på det bedste og observerer både det europæiske marked samt verdensmarkedet nøje.

Vi er slet ikke i tvivl om, at hvis der kommer konkrete beviser for al den optimisme, der florerer blandt mange, vil vi udnytte situationen til gavn for vores faste kunder.

Her kan boblen briste

Den umiddelbare optimisme for de næste par år kan indtil videre virke, som at befinde sig i en sæbeboble. Der er mange udefrakommende faktorer, som kan vende situationen 180 grader, såsom Tyskland står fortsat i svinepestens skygge og USA's svineproduktion er stadig i udvikling.

Polen kæmper fortsat med ASF, hvilket truer deres samarbejde med USA grundet svage resultater på området, samt Rumænien kæmper med likviditeten grundet store økonomiske tab i efteråret, hvor svinepesten var i kraftigt udbrud.

Vi mener dog ikke, at dette er nye risikofaktorer for det europæiske marked. Man skal dog ikke glemme, at de findes. Nuværende måneder er typisk den bedste tid for smågriseproducenter, hvorfor vi først realistisk kan revurdere markedsprognoserne omkring slutningen af maj/juni måned.

Situation herhjemme, hvor man har indskærpet og øget kontrol samt indført nye retningslinjer for producenterne, vil have indflydelse på afsætningen af smågrise.

Tiltaget med halekupering kan give udfordringer hos de fleste nuværende aftagere og det er fortsat uvist, hvilken effekt det vil have på Europas slagtesvinsproducenter. Omstillingsprocessen i Europa kan tage længere tid end herhjemme, men vi er parate til at hjælpe vores europæiske aftagere.

Ingen svigt i efteråret

Vi mener bestemt ikke, at man skal handle til enhver pris, dermed er vi imod at undervurdere og dumpe priserne i efteråret samt kunstigt forhøje dem i foråret. En fast pris året rundt giver langt bedre resultater for landmanden, hvor produktion og afsætning ikke udsættes for sæsonudsving.

Nogle har allerede glemt, da deres grise blev solgt til 200 kr. uanset mængde og status i oktober 2018, og selv et højt tillæg i opsvingsperioden kan ikke kompensere det store tab fra efteråret for landmanden.

Vi kan med stolthed konstatere at sidste år med over ca. 1 mio. grise via kontraktleveringer, blev ingen af vores kontrakt- og samarbejdspartnere udsat for kontraktbrud, og at tillægget holder året rundt. Bedst opnåeligt tillæg sikrer afsætning, hvor puljens udsving indhenter sæsonens fortjenester til producenterne.

At være næsvis har betalt sig

NV-Randers A/S Vinderslev har i 2018 indført obligatoriske kontrolbesøg hos de udenlandske kunder, hvor vi sammen drøfter effektivitet samt kvaliteten af besætninger, for at begge parter kan opnå højeste udbytte af sine grise.

Vi har svinefaglige rådgivere i Polen, Tyskland og Italien, som står til kundernes rådighed 24-7. Dette giver os unik mulighed for at reagere hurtigere, hindre reklamationer og besværlige erstatningssager, samt optimere produktionens resultater. Fra at være en handelsvirksomhed er vi nu blevet til en strategisk partner for vores danske såvel som udenlandske kunder.

Danmarks reneste Eksportstald

Vi tør sige, at vi har den eksportstald med højeste hygiejneniveau og mindste smitterisiko i Danmark. Vi er ansvarsfulde og effektive samt forsøger altid at være et skridt foran, for at dække markedets og kundernes behov på bedste vis.

Vi er specialister i handel med grise siden 1965 og eksport af danske grise siden 1991. NV?Randers A/S håndterer ca. 2 mio. grise året rundt i vores omlæsningsstalde, der er opdelt efter sundhedsstatus, desuden har hver stald 8 adskilte staldafsnit med plads til ca. 750 smågrise i alt.

Til lastbilerne har vi 4 haller til manuel indvendig rengøring, og vaskehal til automatisk udvendig vask, alle med kvalitetsudstyr til rengøring og desinfektion samt personale med mange års erfaring, der sikrer top hygiejne. Eget værksted til vores 25 specialbyggede lastbiler, engagerede chauffører og i alt over 60 erfarne, kompetente og ansvarlige medarbejdere gør os til førende aktør på markedet.