Fermentering giver Uhrenholt I/S et godt dækningsbidrag, og fuld udnyttelse af råvarer, vækstpotentiale og sundhed.

Det er ikke den stramme lugt af svin, der slår os i møde, da vi træder ind i staldene på Uhrenholt I/S. Man er ikke i tvivl om, at der er grise i stalden, men lugten er meget afdæmpet.

- Det er på grund af foderet, fermenteringen holder fordøjelsen af protein oppe og stanken nede, siger Poul Uhrenholt Jensen, der viser rundt i staldene. Han har fermenteret uafbrudt i 12 år uden fejlgæring. Han har danmarksrekord i fermenteret vådfoder og det højeste dækningsbidrag (DB) i smågriseproduktionen i Danmark, siger han selv.

Bedriftens DB er i top. I 2019 sniger dækningsbidraget sig op omkring 130 kroner pr gris fra cirka 6 til 31 kg de første fire måneder, og i katastrofeåret 2018 var den i gennemsnit 79 kroner pr gris. I 2017 var DB 127 kroner pr gris fra 6 til 31 kg.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind