Fermentering frembringer adskillige sundhedsfremmende stoffer, der kan sikre sundheden for smågrise. Paulina Tamez, forsker hos Fermentationexperts forklarer, at der arbejdes parallelt både med laboratorie- og dyreforsøg.

- I laboratoriet undersøger vi de specifikke forbindelser, der dannes under fermentering. Vi kigger på deres evne til at bekæmpe bakterier, parasitter og inflammationantimikrobielle, anti-parasitiske og antiinflammatoriske virkning. Da vores produkter er en blanding af præbiotiske fibre, præbiotiske organiske syrer, fordøjeligt protein og en række fermenterings-metabolitter, kan vi sammensætte produkter, der fokuserer på enten at nedbringe inflammation eller bekæmper særlige parasitter. ligger højere i en eller to af fordelene i forhold til de andre. Dette er grunden til, at hvert produkt fx EP100i pg EP199 har sit formål, udtaler forskeren. Aktivstoffernes evne til at overleve de hårde forhold ved pelletering og deres egnethed til fodring af flere dyrearter er også en del af forskningen.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.