Henrik Berthelsen, landmand og medlem af Radikales hovedbestyrelse mener, partifællen Rasmus Helveg Petersen udtaler sig unuanceret, når han siger, at landbruget ikke er en troværdig aftalepartner.

- Det er ikke i orden at sige.

Sådan lyder kommentaren fra det radikale hovedbestyrelsesmedlem, Henrik Berthelsen, efter han har læst partifællen Rasmus Helveg Petersens udtalelser til Hyo.

Rasmus Helveg Petersen er af Hyo blevet spurgt til sin holdning til en række politiske sager med betydning for landbruget. I sine kommentarer langer han kraftigt ud efter landbruget. Han siger blandt andet, at dansk landbrugs eksport ikke er afgørende for betalingsbalancen, og så kalder han landbruget for utroværdig.

Mangler viden

?Landbruget er ikke nogen særlig troværdig aftalepartner, når aftaler ikke overholdes,? siger Rasmus Helveg Petersen til et spørgsmål vedrørende Radikale Venstres holdning til reduktion i brugen af antibiotika.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er især dén kommentar, som Henrik Berthelsen hæfter sig ved. Han er selv landmand, og han mener ikke, den har hold i virkeligheden.

- Den kommentar virker for mig meget unuanceret, og som om han udtaler sig om noget, han ikke ved noget om. Og det er et dårligt udgangspunkt, siger han og uddyber:

- Vi gør alt, hvad vi kan i landbruget for at nå de mål, der bliver sat. At vi så ind i mellem ikke når de mål, kan der være mange udefrakommende faktorer, der er skyld i, og ikke nødvendigvis noget landbruget kan gøre for, lyder det.'

Uheldigt tidspunkt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har netop tirsdag skudt valgkampen i gang, og det er da også et uheldigt tidspunkt, Helveg Petersen kommer med kommentaren på, mener Henrik Berthelsen.

- Han langer ud efter et helt erhverv midt i en valgkamp, og det er dumt, siger han og fortsætter:

- Jeg mener, at Radikale skal være et troværdigt parti - også udenfor storbyen, og det tror jeg altså Helveg har glemt her, lyder det.

Selvom han er partifælle med Rasmus Helveg Petersen, mener han ikke, han nødvendigvis bør være enig.

- Jeg er ikke altid enige med de Radikale. Jeg har det sådan, at i dag finder du ikke et parti, som du er hundrede procent enig med, siger han.

Vil sige det til ham

Derfor blander han sig gerne i debatten, når noget går imod hans holdninger ? og det uanset hvilken partifarve udtalelsen kommer fra, understreger han.

- Hvis jeg synes, at nogen siger noget sludder, så ændrer det sig ikke, fordi det kommer fra en fra et parti, jeg er uenig i, eller det kommer fra en fra mit eget parti. Jeg tør godt sige min mening, siger han.

Udtalelserne kommer da heller ikke til at gå ubemærket hen, hvis Henrik Berthelsen møder Helveg.

- Det er simpelthen ikke fair. Det vil jeg også sige, hvis jeg møder ham, siger han.

Der er folketingsvalg på Grundlovsdag 5. juni.

Læs Rasmus Helveg Petersens udtalelser til Hyo her.