På Værum Vestergårds to ejendomme bliver der nu produceret i alt 12.000 slagtesvin om året. Den eneste grund til, at det blev muligt at udvide, var, at alle de nyeste miljøteknologier er taget i brug. Det kan dokumenteres, at der ikke udledes mere kvælstof nu, end da der blev produceret 800 slagtesvin i en gammel stald. Den seneste udvidelse til 15.000 slagtesvin vil ske med månegrisstalden i eksisterende bygninger, hvor delvis luftrensning, gulvudsug, nye gyllekanaler sikrer, at mere end 80 procent af ammoniakken samles op i stedet for at dampe af til miljøet.
- Vi er kendt som grisegården, der ikke lugter, siger Jørgen Berth, som sammen sønnen Christian Berth driver I/S Værum Vestergaard. Ejendommen ligger kun 400 meter fra et habitatområde, der har givet meget stramme restriktioner i forbindelse med udvidelse. Kravet har været, at al udvidelse skal holde sig indenfor den oprindelige godkendelse til 800 slagtesvin.